Rottweil | Germany 2016

by - října 25, 2016

Ahoj všichni! V dubnu jsem se zúčastnila výměnného pobytu do Německého Rottweilu. Fungovalo to tak, že napřed byli němečtí studenti u nás a poté jsme byli ubytováni my u nich.

Moje výměnná partnerka se jmenuje Marie a perfektně jsme si sedli, stali se z nás nejlepší kamarádky a bavíme se spolu do teď. Ona je o hlavu menší než já, což bylo občas fakt vtipný :D. Zpívá ve sboru, stejně jako já, hraje fotbal a je vegetariánka, takže když jsem s ní trávila čas, byla ze mě vegetariánka také :).



Česko

Napřed tedy, jak už jsem se zmiňovala. přijeli oni k nám. Byla jsem trochu nervní, Marie jsem znala jen přes textové zprávy, ale všechno bylo v pořádku, hned jsme si k sobě našli vztah. 
Po čas české části výměny jsme většinu času trávili v Praze, která je od našeho města vzdálená něco okolo dvaceti kilometrů. Byli jsme v Jump parku, na hradě, v Nerudově ulici a tak dále. Uteklo to hrozně rychle a já jsem musela přes měsíc čekat, než jsem mohla Marie opět vidět v německé části výměny. 


Německo

Cesta do Rottweilu byla opravdu zdlouhavá, jeli jsme autobusem do Norimberku, poté vlakem do Sttutgartu a pak ještě jedním vlakem do samotného Rottweilu.
Moje Němka bydlela ve vážně hezké vesničce kousíček od Rottweilu (ze které nemám já blbá ani jednu fotku), všechno tam bylo strašně čistý a moderní. Nejvíce mě ale stejně uchvátil samotný Rottweil, po kterém jsme se šli hned první den projít. Je to takové typické krásné historické německé městečko. Docela mě ale překvapilo, že i v tak malém městě mají Tally Weijl. :D





Navštívili jsme také Bodamské jezero, kde jsme si mohli prohlédnout starou osadu vystavěnou přímo na vodě a město Kostnici



A nakonec jsme si prohlédli historické město Villingen. Na fotce můžete vidět mojí fotogenickou kamarádku Marušku :)


Musím říct, že to byl jeden z nejlepších zážitků v mém životě. Na příští rok jsem se do výměny přihlásila zase a pokud vše vyjde, tak budu opět bydlet u mojí německé nejlepší kamarádky Marie. Už se nemůžu dočkat. :)
Tímto článkem jsem vám hlavně chtěla říct, že pokud máte možnost vydat se někam na výměnný pobyt, určitě toho využijte. V Německu jsem byla před výměnou už hodněkrát, ale nikdy mě tak moc neuchvátilo jako ve výměnně, protože jsem měla možnost nahlédnout přímo do typického německého života, za což jsem moc ráda.
Doufám, že se vám článek líbil :)

You May Also Like

16 komentářů

  1. Nádherný článok, rovnako aj v Nemecku to vyzerá nádherne ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek :) já jsem byla na výměnném pobytu v Německu v osmé třídě a bylo to taky super :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, tak to je super, že jste se spolu tak sedly :) U nás na gymplu byl taky podobný výměnný pobyt, ale nejela jsem na něj, nějak jsem necítila, že by to bylo to pravý pro mě :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, je to vážně super :) vždycky se na ní mohu spolehnout :)

      Vymazat
  4. Museli ste sa mať skvele, ja som ešte Nemecko nenavštívila, iba som tade prechádzala:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  5. Ja po svete veľmi nechodím a tak si vychutnávam aspoň tieto fotky. Vyzerá to tam naozaj nádherne a určite by som sa tam raz chcela ísť pozrieť

    OdpovědětVymazat
  6. Jeej to je skvelé :) Aj my sme to tak mali na základnej, že k nám prišli (od Vás) Češi a ptm sme zase na výmenu išli my k nim :) Nemecko je krásne :) Skvelý článok :)

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Československá výměna, o tom jsem ještě neslyšela, ale muselo to být super :)

      Vymazat
  7. To bylo určitě super. :)
    Já jsem na takové pobyty nikdy neměla odvahu. Nerada se bavím v cizím jazyce. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se ze začátku také hodně bála, ale nakonec to bylo super :)

      Vymazat