Se školou v Libereckém kraji

by - října 31, 2016

Na našem osmiletém gymnáziu je už tradicí, že náš ročník a ještě další dva nižší ročníky jezdí společně na projektové výjezdy do rekreačního střediska ve Svoru. Je to akce, na kterou se vždycky všichni strašně těšíme celý rok. Letos byla moje třída ta, která to pořádala a vymýšlela aktivity pro mladší ročníky.


Aktivity pro mladší studenty jsme chystali už od léta a občas to byla pořádná fuška, občas jsme se u toho i pohádali, ale nakonec jsme to úspěšně přežili a nepozabíjeli jsme se. V mojí třídě je dvacet holek a dvanáct kluků, takže převládá taková ta holčičí pracovitost, což se hodilo. Abych ale neodbočovala, pro mladší studenty jsme připravili bojovku, orientační běh a diskotéku. Na fotografii dole můžete vidět mojí třídu namaskovanou na večerní bojovku.
Bojovka se nám vážně vydařila, akorát jsme museli sedět asi tři hodiny uprostřed lesa v neskutečné zimě. 




Jeden z největších zážitků byl pro mě asi výstup na vrchol Klíč. Obecně mám strašně ráda hory a tohle bylo opravdu báječný. Chytli jsme i docela příjemné počasí, takže prostě bomba. Akorát výstup byl docela náročný, ale vážně mi to za to stálo. Na fotce můžete vidět naší ”Údernou skupinu”.





Podle mě jsou takovéhle projektové školy v přírodě a výjezdy naprosto úžasné. Minulý rok jsme byli v Chorvatsku, o kterém mám v plánu také něco napsat. Na naší škole už je prostě tradicí, že se jezdí hodně často na výlety, exkurze, školy v přírodě, výjezdy a tak dále, ale takhle to má asi většina gymnázií.
Hodně lidí tvrdí, že studium na gymnáziu je úplně zbytečné a neprospěšné a maturita z gymplu je bez vysoké úplně k ničemu. Říkají to ale jen ti lidé, kteří se studiem na gymnáziu nemají žádné zkušenosti. Podle mě je to spíše tak, že máte více možností porozhlédnout se po tom, co vás bude bavit, protože z gymplu můžete jít na jakkoliv zaměřenou vysokou školu a je hodně velká šance, že se na ní dostanete.
Nebýt gymnázia, asi bych se vrhla na nějakou střední se zaměřením na učitelství, ale nyní už to tak nechci. Gympl mi hodně dopomohl k tomu, abych našla předměty, které mě opravdu baví a chci se jim v budoucnu věnovat.

Tohle byl spíše takový článek ze života, tak mi dolů do komentářů dejte vědět, jestli se vám líbil a zajímá mě, jaký názor máte na gymnázium právě vy.

You May Also Like

4 komentářů