Kroky, které vám pomohou stanovit své cíle

by - listopadu 28, 2016

Ahoj všichni! V tomto článku bych si s vámi ráda popovídala o tom, jak je důležité stanovit si své cíle. 


Proč bychom si vlastně měli ve svém životě stanovit nějaký cíl?

Mně osobně různé menší nebo i větší cíle dodávají chuť do života. Možná to bude tím, že jsem ambiciózní kozoroh. 
Na tento školní rok jsem si stanovila, že budu mít na vysvědčení dvojku z matiky a na čtvrtletí se mi to zatím povedlo. Našla jsem si doučování, začala jsem se věnovat počítání i mimo školu a vyšlo to.
Baví mě, že když se ženu za nějakým vytyčeným cílem, zapomenu tak na své starosti a můj život najednou není tak jednolitý a monotónní. 
Tohle samozřejmě nebyl můj jediný cíl, je jich mnohem mnohem více. 
Třeba nedávno se mi splnila jedna věc a tou bylo, že můj blog začal mít pravidelné čtenáře, za což vám moc děkuji, protože je to hlavně vaše zásluha.

Takovýmto jednoduchým plněním cílů si také jednoduše zvednete sebevědomí a budete šťastnější, protože kdo není rád, když se mu něco povede :). 
Mít v životě stanovené cíle je první část úspěchu. Existuje mnoho různých druhů cílů: dosáhnutí některých vám zabere pouhých pár dní a jiných naopak roky. Nejdůležitější je myslet pozitivně a nikdy neztrácet naději.


Jak tedy na to?


1. Snažte se vidět obraz toho, jak by měl váš život vypadat, až svého cíle dosáhnete. Rozhodněte se, co je třeba udělat pro jeho dosažení a nastavte si přibližný časový rámec.

2. Nyní, když už máte svůj cíl stanovený, měli byste si ho někam zapsat. Já si vedu takový menší TO DO list.

3. Při samotném plnění svého cíle se ničeho nebojte. Je jen na vás, se k němu dopracovat. Buďte odvážní a hlavně se nikdy nevzdávejte! Děláte to přeci pro sebe. :)

4. Buďte připravení na překážky, protože ty se objeví vždy. Snažte se je překonávat. Dost často to bývají negativní lidé, kteří vám kladou na srdce, že to prostě nedokážete. Mě většinou tihle lidé ještě více nakopnou k tomu, abych to dokázala a nevzdala to.


Vždy se objeví nějaké komplikace, při kterých budete mít chuť to vzdát, ale zkuste to vydržet. Všechno přeci nejde hned. Pevně věřím, že to dokážete.
Hodně dlouho jsem si přála mít osobní blog, který by inspiroval ženy po celé České republice a snažím se to nevzdávat. Samozřejmě, že občas přijde den, kdy mám chuť všechno vzdát a blog prostě smazat, ale zatím jsem tu krizi vždy překonala, protože i když jsem sebevíc nakopnutá k tomu, že svůj blog ukončím, objeví se nějaký milý komentář, který mou náladu okamžitě spraví. 
Všem vám děkuji za vaší podporu, jste skvělí a doufám, že se vám článek líbil. :)

You May Also Like

8 komentářů

  1. Jo to by se mi líbilo, kdyby můj nově založený blog měl nějaké čtenáře :D ale teď už ke stanovení cílů - nejdůležitější okamžiky je rozhodnout se a nevzdávat to, nevzdávat to, nevzdávat to!

    OdpovědětVymazat
  2. Pekny motivujuci clanok, ja sa snazim stale si nejaky ten ciel stanovit, len s jeho splnenim je trocha problem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) jo, také s tím mám docela často problém, ale to asi každý :)

      Vymazat
  3. Tak tento článok je nie len veľmi inšpirujúci, ale aj krásne napísaný. Zbožňujem pozitívne slová a teraz pred zápočtami sa mi určite hodia :)

    Čo je dobré to musím mať aj s novou vianočnou GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelý motivujúci článok, dosiahnutie cieľa je ťažké, ale ako píšeš dôležité je sa nevzdať ! :)

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat