Girl talk #1

by - ledna 03, 2017

Ahoj všichni! Hodně dlouho jsem přemýšlela, že bych zavedla nějakou opakující se sérii článků a napadlo mě zrovna tohle. Bude to taková směsice mých postřehů ze školy a celkově ze života, ale také nejrůznější rady a tipy atd.. Chtěla jsem svůj blog někam posunout a tak doufám, že vás takovéto články budou bavit! Prosím berte vše poněkud s rezervou, jsou to především moje názory a každý to může vidět trochu jinak a díky tomu tu vlastně i vzniká prostor k diskuzi.

Dnes ve škole jsem si všimla docela podstatné věci - na zlé lidi všichni nadávají, všichni tvrdí, jak je nemají rádi, ale stejně za nimi ve finále chodí a chtějí se s nimi bavit. Stále si říkám proč? Nevím, jestli se těch zlejších bojí, jestli mají strach, že je třeba za zády pomluví nebo tak něco..
Podle mě je v každé třídě, nebo jednoduše v každé komunitě někdo, kdo si myslí, že snědl všechnu krásu a moudrost a ostatní si to postupně začnou o něm myslet taky.

Jak se takovým lidem bránit?

Dost často jsem se dostávala do situací, kdy měl někdo potřebu hanit mé chování, můj účes, můj styl, mé oblékání atd. a myslím, že do takovýchto situací se za svůj život každý minimálně jednou dostane a je poměrně těžké přes to přejít.
Podle mě není úplně dobře, když si lidí, kteří vás urážejí jednoduše přestanete všímat, protože dost často je to může vyprovokovat k tomu, aby začali útočit a strhávat na sebe pozornost ještě více. Zároveň byste se také neměli naštvat a nepřecházet na styl komunikace toho druhého. Jednoduše jim ukažte, že jste skvělé, nic jiného vám ani nezbývá. Naprosto v klidu a bez špatných slov tomu člověku řekněte, co si myslíte o jeho chování a ukažte mu, že jste klidné a vyrovnané. Třeba ho i donutíte k tomu, aby se nad sebou dotyčný zamyslel a pokud ne, alespoň z vás získá respekt, i když to nedá najevo. Povím vám jedno tajemství - lidé, kteří urážejí své okolí, mají dost často strach z neúspěchu a bojí se, že je nikdo nebude mít rád, tak se snaží poukazovat na chyby ostatních, aby jim stouplo ego. Sebevědomí, jak je známo, totiž přitahuje ostatní...

Dejte mi vědět, jak se vám článek líbil a jestli mám v této sérii pokračovat :)



You May Also Like

10 komentářů

  1. Vystizny clanek, urcite v teto serii pokracuj.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý článek, zkus určitě další jiné téma :)
    www.littlepieceofmyhappiness.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) už mám trochu vymyšleno o čem bude další článek :)

      Vymazat
  3. Veľmi výstižný článok:) Sprostí ľudia sa vždy nájdu a hádať sa s nimi je zbytočné, znižovať sa na ich úroveň nepotrebné, preto asi najefektívnejšie riešenie je, ako si povedala, ignorovať ich:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujimavy clanok, no ludia casto tym zlim pritakaju aj preto ,ze sa ich boja. No najlepsia je ignoracia si myslim aj ja.
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  5. súhlasím s tým, že takých ľudí je najlepšie ignorovať a neznizovat sa na ich úroveň. Je to naozaj zúfalé a nevien čo si tým chcú dokázať. Poznám takých skutočne dosť :) k článku - tenti typ sa mi páči, len tak ďalej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně a mám pocit, že takových lidí začíná být víc a víc :/.. Děkuju :)

      Vymazat