Girl talk #2

by - ledna 19, 2017

Ahoj všichni! Po více než dvou týdnech jsem se opět rozhodla vydat další Girl talk. Nehodlám ho vydávat nějak pravidelně, protože je to spíše povídací série a ten nápad na to, co bych vám chtěla sdělit vždy přijde sám a nečekaně.
Dnes bych si s vámi chtěla promluvit o sebevědomí. V poslední době je toto téma hodně rozebírané a řeší ho i velké světové značky, jako například Puma v jejich kampani s Carou Delevingne. Ze všech stran slýcháme, jak se máme mít rádi a že je to přeci snadné, ale není a v dnešní době má se svým sebevědomím problém až 80% dívek. Může za to hodně faktorů - na jedné straně jsou to krásné modelky z časopisů a sociálních sítí a na té druhé straně je to šikana, výchova atd. Já jsem také měla se svým sebevědomím velký problém, neměla jsem ráda svůj vzhled, svou postavu a vlastně se mi na sobě nelíbilo skoro nic a musím říct, že to byl život opravdu o ničem. Ani nevím, jak a kdy se to zlomilo, ale teď je to každopádně o moc lepší, i když to není stoprocentní a to nebude asi nikdy, protože jsem hrozně sebekritická a stále mám potřebu něco zlepšovat. 

Deník

Jedna z věcí, která mi podle mě hodně pomohla byla ta, že jsem si začala psát deník. Dříve jsem deníky moc neuznávala a připadalo mi to jako hloupost, ale teď bych se bez něj neobešla. Každý večer si sednu na postel, vezmu si svůj deník a napíšu do něj vše, co se mi za celý den stalo. Tím si vždy neskutečně urovnám myšlenky a vše se začne jevit tak nějak jasněji. 




Dobré x Špatné

Také je podle mě dobré sepsat si vše, co je na vás dobré, ale také to, co vám připadá špatné. Vždy, když se budete cítit špatně, vzpomeňte si na to, co se vám na vás líbí, ale zároveň zkuste zapracovat na tom, co se vám nelíbí. Uvidíte, že vás to hodně posune vpřed. 

Pohled někoho jiného

Zeptejte se někoho, kdo je vám blízký nebo koho máte rádi na to, co se mu na vás líbí. Třeba se dovíte o dalších přednostech, které jste na sobě nezpozorovali. 

Uvědomte si, že však není důležité být dokonalý, protože i naše nedostatky nás dělají tím, kým opravdu jsme a příliš velká dokonalost už dávno vyšla z módy. 
Hlavně se nesnažte být někým, kým nejste. Musíte přijmout sami sebe a ne se snažit udělat ze sebe někoho jiného. Prosazujte své názory, dělejte věci, které vás baví, zbytečně se nestresujte, buďte s lidmi, které milujete a hlavně buďte šťastní.

Vybuduj si určitý druh svého já, se kterým šťastně prožiješ celý svůj život.
- Golda Meir

Sebedůvěra nevyplývá z toho, že máme vždy pravdu, nýbrž z toho, že se nebojíme pravdu nemít.
- Peter Mclntyre

Buď sám sebou; všichni ostatní jsou již obsazeni.
- Oscar Wilde


Líbil se vám článek? Jaký máte názor na toto téma?



You May Also Like

6 komentářů

  1. Sebeláska je základem všeho mi příjde. Je fakt, že všude kolem je na jednu stranu říkáno: Měj se ráda a pak v časopise na další straně máš tipy, jak být krásná, jak se máš chovat, oblékat. Paradox no. Cesta není jednoduchá, ale stojí za to :) Víc takových článků, klidně by mohly být maličko obsáhlejší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, je to velký paradox.. Dobře, děkuju :)

      Vymazat
  2. Veľmi pekne napísané. Človek by sa mal mať rád a nesnažit sa byť niekym iným, nech už je kýmkoľvek. Niekedy sa však stretávam s ľuďmi, ktorí majú radi len seba, a to tak intenzívne, že čokoľvek čo sa odlišuje od ich normy, názorov, zavrhujú. Ale to už je ďalší extrém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :).. Ano, také znám hodně lidí, kteří se mají až extrémně rádi..

      Vymazat
  3. Tak to je super, ja mám tiež taký zapisník s citatmi :)

    OdpovědětVymazat