Personal style | tips and hacks

by - února 06, 2017

Nalezení svého osobního stylu je běh na hodně dlouhou trať. Všichni jsme se minimálně jednou dostali do bodu, kdy jsme stáli u přeplněné skříně a stejně jsme nevěděli, co si máme vzít na sebe. Tím, co máme na sobě, ukazujeme všem ostatním kdo jsme a dáváme jim najevo, i když si to možná neuvědomujeme, jakým způsobem nás mají vnímat a kam si nás mají pomyslně zařadit. Rozhodla jsem se tedy, že pro vás sepíšu pár mých osobních tipů, které mi pomohly vytvořit můj osobní styl, který sice není nějak odlišný či složitý, ale cítím se ve všem dobře a téměř vždy vím, co si mám vzít na sebe. 


1. Hledejte inspiraci

Je úplně jedno jestli použijete módní časopisy, sociální sítě či prostě jen lidi z ulice, ale někde byste se inspirovat měli. Klidně si zapište všechny osoby, jejichž styl se vám líbí a je vám blízký. Stačí se prostě jen rozhlížet kolem sebe, vždyť v dnešní době má na sobě krásné oblečení každý druhý. 





2. Pořádek ve skříni

Tenhle bod je opravdu hodně důležitý. Ve své skříni byste prostě měli mít pořádek a vše by mělo být přehledné. Nevím jak vy, ale já si před každým ročním obdobím vyházím úplně všechno oblečení ven a znovu jej rovnám, sice to zabere hodně času, ale vždy mám díky tomu větší přehled. 
Nebojte se ani některé věci vyházet. Skoro každý má v šatníku alespoň jednu věc, kterou na sebe nevzal už minimálně půl roku, tak proč ji nevyhodit nebo nedarovat potřebným? 


3. Nakupujte rozvážněji

Určitě se vám někdy stalo, že jste si něco koupili a nakonec jste si to nikdy nevzali na sebe. Už v obchodě byste měli přemýšlet, kam daný kousek budete nosit, s čím ho budete kombinovat atd.. To, že si ho vezmete jednou na sebe se také nepočítá. 

4. Experimentujte

Nebojte se kombinovat nejrůznější barvy, materiály a střihy. Oblečení můžete vrstvit, přidávat doplňky a tak dále. Přinejhorším se to prostě nepovede a outfit nebude vypadat dobře, ale na druhou stranu můžete také vytvořit nový styl, člověk nikdy neví. :)

5. Požádejte o pomoc

Klidně se zeptejte ostatních, jaké oblečení se jim na vás líbí, nebo jak vypadá váš nový outfit. Neposlouchejte však lidi, kteří haní vaše oblečení a ani vás neznají - vnímejte jen konstruktivní kritiku a nic víc. 

6. Dejte na pohodlnost

Když se v outfitu nebudete cítit dobře, pozná to i vaše okolí. Noste jen věci, které vám padnou, jsou vám pohodlné a líbí se vám samotným. Nemusíte se řídit nejnovějšími trendy, pokud je vám pohodlný i nějaký starší kousek z vašeho šatníku, klidně ho vytáhněte. :)




Doufám, že se vám článek líbil, pokud byste chtěli další podobné "tipy a hacky", tak dejte vědět v komentářích. :)


You May Also Like

24 komentářů

  1. Skvelé tipy :) Ja sa snažím kupovať si len veci ktoré budem nosiť :)

    OdpovědětVymazat
  2. Opět úžasný článek <3 A jsem přesně ten typ člověka, který si nakoupí hromadu věcí a pak je stejně neunosí (proklínám se za to:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)... Já jsem to dřív měla taky tak :D

      Vymazat
  3. Super článek, určitě se tvými tipy budu řídit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím si, že v dnešnej dobe je veľmi ťažké nájsť niekoho, ktorý bude výnimočný svojim štýlom, pretože každý vyzerá rovnako. Na druhej strane, pokiaľ ten človek má určitý štýl naozaj rád a nenosí ho iba za to, že je trendy, to beriem. Veď aj ja sama vlastním bomberu, ankle jeans alebo nášivky, ale sú to veci, ktoré sa mi naozaj páčia a budem ich nosiť aj keď nebudú až také in, pretože patria k môjmu štýlu.

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi milý článok! :) myslím, že najdôležitejší je ten poriadok vždy som oveľa viac inšpirovaná keď to má nejakú organizovanú podobu :D
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  6. Pohodlnost je pro mě základ, v oblečení se musím cítit maximálně dobře, jinak bych si to na sebe nevzala :D strašně se mi líbí tady tyhle inspirativní instagramy a obrázky na pinterestu :D co se úklidu ve skříni týče, snažím se tak jednou za čtvrt roku to všechno protřídit, abych se zbavila věcí, které už nosit nebudu. Krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi pekný článok :), inšpirácia je dôležitá len niekedy treba dávať pozor, aby človek neskĺzol až príliš do štýlu niekoho iného. A poriadok v skrini, tak to je veľmi doležite. Kiež by som si ho niekedy vedela urobiť :D
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  8. Naozaj super tipy. Určite niektoré v budúcnosti využijem

    OdpovědětVymazat
  9. Fajn... pes je zakopaný ve skříni. :D Asi ji budu muset uklidit. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Se vším souhlasím! Hlavně ta inspirace mi občas chybí, protože mám vždycky pocit, že nikdo nenosí přesně to, co se mi líbí. Což je sice super, kde to pak ale najít :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je potom těžké no :D ale zase jsi originální :)

      Vymazat
  11. Úžasný článek! Určitě chci aby jsi napsala pokračování! S tímm vyhazováním věcí to mám stejné, akorát mě to tak nebaví, že to ani není možný! :D

    https://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat