8 způsobů jak žít šťastnější život

by - října 25, 2016

Minulý týden po cestě do školy jsem poslouchala radio a zrovna v něm dva hlasatelé debatovali o tom, jak žít lepší a šťastnější život. Myslím, že na tuhle otázku hledá odpověď milióny lidí po celém světě a já vám teď něco povím - neexistuje žádný konkrétní recept, jak žít šťastný život. Každý má nějaké své způsoby, které mu vždy zvednou náladu a zlepší den. Mým záměrem je vás alespoň trochu inspirovat, tak jdeme na to!



1. Voda u postele 

Mějte vedle postele sklenici s vodou a každé ráno po probuzení se napijte. Pomůže vám to lépe se probrat.


2. Denní cvičení jógy 

Minimálně každé ráno si najdu čas na cvičení jógy, protože nevím jak vás, ale mě vždy po noci bolí záda a jóga mě pokaždé skvěle protáhne. Také mi dodává energii.



3. Nastavte si denní cíl

Mně hodně pomáhá, když si ráno nastavím nějaký jednoduchý cíl, který přes den musím splnit. Například dnes si musím uklidit v pokoji, nebo dnes si udělám pleťovou masku. Většinou jsou to fakt jednoduché cíle, ale mě to vždycky pomůže vstávat s motivací. 

4. Mějte vědomí o tom, co jíte 

To co jíme má vliv také na to, jak se cítíme, takže byste měli vždy mít alespoň trochu přehled, co do svého těla pustíte. Každý den byste si měli dát nejméně jeden kus ovoce, nebo zeleniny, pít hodně čisté vody a omezit mastné a sladké. Neříkám tu, že byste měli ze života nezdravé jídlo vyškrtnout úplně, k tomu vás nenutím, ale minimálně ho omezit. 


5. Buďte aktivní

Každý den si najdu alespoň půl hodiny na to, abych si zaběhala, zaposilovala a tak dále. Vždycky mi to dodá dobrou náladu a mám poté radost, že jsem pro sebe něco udělala.


6. Najděte si koníček

Ne úplně každého baví práce, nebo škola kterou dělá a tak je dobré najít si i nějaký koníček, kterému byste se mohli věnovat. Já například hraji na hodně hudebních nástrojů a hrát na ně je pro mě vždy obrovský relax.

7. Porovnávání se s ostatními

Hodně dlouho mi trvalo, než jsem tento zlozvyk zastavila, ale stejně to občas dělám, děláme to všichni. Když například vidíme hezkou holku na ulici, začneme se s ní podvědomě poměřovat. Musím ale říct, že to je právě jedna z věcí, která brání tomu, abychom se měli rádi takové, jaké opravdu jsme. 

8. Deník

Hodně dobrá věc je si každý večer zapisovat své myšlenky a denní události do deníku. Pomůže vám to urovnat si v hlavě vše, co se za den událo. 



Trvalo mi hodně dlouho než jsem zjistila, co mě dělá šťastnou a pomáhá mi zlepšit si den, ale stejně stále hledám další způsoby, které by mi přinášely radost.
Doufám, že se vám článek líbil a do komentářů se podělte se způsoby, které dělají šťastné vás. :)

You May Also Like

4 komentářů

  1. Tieto všetky veci sa snažím stále dodržovať, hlavne to cvičenie, a som rada, že už aj začalo byť trošku niečo vidno :) inak krásny blog!
    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  2. Deník je úžasná věc na probrání myšlenek.Jinak naprosto bombastický blog.

    OdpovědětVymazat